25 July 2015

Everlasting Summer (Бесконечное лето)



Julkaistu: 2013 (Russian), 2014 (English)
Alustat: PC, Mac, Linux, Android
Kehittäjä: Soviet Games
Julkaisija: -
Pelimoottori: Ren'Py

Everlasting Summer on erittäin mielenkiintoisella juonella (ja paljaalla pinnalla) varustettu visuaalinen novelli itänaapuristamme. Peliä kuvaa hyvin jo kehittäjän nimikin, Soviet Games.

Tämä selvä.


Kesäleirille
Everlasting Summerissa päähenkilö herää normipäivän päätteksi mystisestä bussista. Pian hän löytää itsensä vanhanaikaiselta Neuvostoliiton pioneerileiriltä, missä kaikki ei ole niinkuin pitäisi. Päähenkilö, Semyos, tutustuu leirin asukkaisiin, joista hahmoina esiin nousevat parhaiten teini-ikäinen punatukka Ulyana, hiljainen Lena ja töykeä Alisa. Kaikki hahmot ovat persoonallisia ja osa jopa vihattavia; kirjastossa työskentelevä Zhenya, joka sai ainakin itseni ärsyyntymään jatkuvasti.

Hahmojen välillä viriää pientä romantiikkaa, ja tuntuu että jokainen naispuolinen hahmo on vähän ihastunut Semyomiin. Pelaaja voi kuitenkin päättää kenen mukaan lähtee, jolloin juoni mukautuu tämän mukaan.

Everlasting Summerissa on monta vaihtoehtoista tarinapolkua ja lopetusta, ja kaikkea ei voi kokea yhdellä pelikerralla. Muutamassa kohdassa pelaajalle annetaan mahdollisuus valita mitä tehdä, ja tämä voi olla koko tarinan kannalta ratkaisevaa.

Juonta en rupea spoilaamaan sen enempää.

Enpä olisi halunnutkaan... Niisk...


Pälä pälä pälä
On Everlasting Summerilla heikkoutensakin. Semyom ajattelee aivan liikaa ja turhia asioita, eikä tämä ole päähenkilönä mitenkään pidettävä. Peli tuntuu myöskin välillä unohtavan pelaajan valintoja, ja jotkut tapahtumat tuntuvat täysin irrallisilta. Myöskään omalle kohdalleni osunut lopetus ei tuntunut toimivan, se lähinnä töksähteli ja jätti keskeneräisen fiiliksen. Mutta ehkäpä se oli tarkoituskin?

Everlasting Summerin parhaita puolia on kattava äänimaailma sekä visuaalisuus. Musiikit ovat nautittavia ja taustat täynnä pieniä yksityiskohtia, ja grafiikat huolella mietittyjä. Hahmojen vaihtuvia ilmeitä on hauska seurata.

Everlasting Summer on mielenkiintoinen visuaalinen novelli, joka ei ole täydellinen, mutta silti nautittava kokemus. Koukuttava se ainakin on, pelasin koko nelisen tuntia kestävän teoksen läpi yhdessä illassa!

+ Kiinnostava tarina
+ Hahmot
+ Musiikki ja äänet
- Välillä könkkö
- Päähahmo

No comments:

Post a Comment