14 July 2015

Narcissu 1st & 2nd



Julkaistu: 1st: 2005, 2nd: 2007
Alustat: PC
Kehittäjä: stage-nana
Julkaisija: insani, Agilis, Sekai Project
Pelimoottori: NScripter

Ennen Narcissusta pidin visuaalisia novelleja lähinnä mangafanien haihatteluna. Narcissuksen jälkeen olen jatkuvasti pyrkinyt löytämään lisää vastaavia.

Kesä
Narcissu kertoo nuoresta syöpäpotilaasta, joka kaiken masennuksensa keskellä törmää toiseen samassa tilassa olevaan. Kaksikko päätyy lopulta viettämään tunteikkaan ja kommelluksien täyttämän kesän, ja pelaaja/lukija joutuu pidättelelmään jatkuvasti kyyneliään.

Narcissu iskee kovaa. Tarina on pohjimmiltaan todella raaka, ja vaikka hahmot yrittävät pitää yllä iloista mieltään on selvästi nähtävissä kuinka rikki nämä ovat sisältäpäin. Pelaaja/lukija haluaisi itse tehdä jotakin auttaakseen näitä, muttei voi.

Narcissuksen grafiikka on melko minimalistista. Tekstin lisäksi ruudulla on lähinnä tunnelmallisia kuvia, välillä saattaa joku hahmokin pistäytyä kuvassa. Suurimmaksi osaksi Narcissu kuitenkin ratsastaa tekstin ja tunnelman voimalla.

En oiken tiedä pitäisikö Narcissu arvostella pelinä vai kirjana. Pelillistä sisältöä ei oikeastaan ole, lähinnä tarinan klikkailua eteenpäin. Oli miten oli, Narcissu kannattaa ehdottomasti tsekata, kyseessä on ilmainen muutaman tunnin tunnepläjäys.

+ Tunteikas
+ Hyvä tarina

No comments:

Post a Comment