22 July 2015

Team Fortress 2



Julkaistu: 2007
Alustat: PC, Mac, Linux, Xbox 360, PS3
Kehittäjä: Valve Corporation
Julkaisija: Valve Corporation
Pelimoottori: Source

Team Fortress 2 on kokenut vuosien aikana melkoisen muodonmuutoksen. Kun ensimmäisen kerran pelasin TF2:ta vuosia sitten, se oli vielä maksullinen, hattuinvaasio ei ollut alkanut ja pelimuotoja ja karttoja oli vain kourallinen. Nyt, vuonna 2015, pelistä on tullut Free 2 Play, hattuja ja muuta oheissälää on enemmän kuin kukaan jaksaa laskea, yhteisö on vahvasti mukana pelin kehityksessä ja pelimuotoja alkaa olla jo ihan riittävästi. Mukana on jopa CO-OP!

TF2 opettaa uimaan.


''Heavy feels funny''
TF2 on pohjimmiltaan perinteinen arcaderäiskintä yhdeksällä suljetulla hahmoluokalla, joilla jokaisella on oma tehtävänsä. Medic parantaa, Spy napsii vihollistiimin tarkka-ampujia ja Engineer esimerkiksi suojaa omaa komentopistettä. Hahmot ovat riittävän erilaisia ja toimivat hyvin yhteen, ja jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa.

Tietyt pelimuodot valitettavasti suosivat tietynlaisia hahmoja, mikä voi aiheuttaa esim. sen, että puolet tiimistä on Scoutteja. Ennen vanhaan monilla servereillä oli rajoituksia mm. Snipereiden määrästä, mutta nykyään F2P-kansan keskellä virallisilla servuilla näin ei ole, mikä saa välillä hermot kireälle.

F2P-pohjaisuus aiheuttaa myös sen, että välillä pelit ovat epäreiluja; vastapuolella on hyvin yhteen pelaavia TF-veteraaneja, ja omalla puolella lähinnä vaihteluun ja hattujen craftaamiseen keskittyviä venäläisiä. Taistele siinä sitten yksin koko vihollistiimiä vastaan!

TF2 opettaa seisomaan jonossa.


''Boink!''
TF2 on melkein kymmenisen vuotta vanha peli, mutta se on silti monella tapaa nykyaikainen. Hahmojen asusteita pystyy muuttamaan lukuisilla eri tavoilla, ja peliin on ympätty niin videoeditoria kuin ns. juhlakausi-päivityksiä ja -tapahtumia. Jouluna TF2 kietoutuu lumeen, Halloweenina vereen.

TF2 on graafisesti hyvän näköinen. Ikivanha Source-pelimoottori pyörittää peliä kauniisti, ja sarjakuvamainen ulkoasu takaa sen, että grafiikka vanhenee hitaasti verrattuna realistisiin militaristiräiskintöihin. Jatkuvat päivitykset pitävät myös huolen siitä, että efektit ja äänimaailma pysyvät tuoreina.

Pari vuotta sitten lisätty Mann vs. Machine -pelimuoto toi peliin yhteistyötilan, jossa yhdeksän hengen tiimi taistelee alati kovenevaa robottiarmeijaa vastaan. Itse en ole kauheasti innostunut kyseisestä pelimuodosta, se ei jotenkin vaan sovi TF2-muottiin ja random-porukalla siitä tulee lähinnä sählinkiä. Ne harvat kerrat kun on saanut hyvin toimivan kaveriporukan kasaan ovat kuitenkin ihan nautittavia kokemuksia. Valitettavasti pelimuodon kartat ovat melko tylsiä ja mitäänsanomattomia.

TF2 opettaa painimaan täytetyn jetin kanssa.


''Medic!''
TF2:n etu ja vahvuus muihin ilmaisiin ja maksullisiin nettiräiskintöihin on sen jatkuva taustatarina. Kaikki uudet päivitykset perustuvat sarjakuvan keinoin kerrottavaan tarinaan, jolla syvennetään Team Fortressin maailmaa. Sarjikset kannattaa lukea vaikkei pelistä niinkään välittäisi, sillä ne ovat ammattitaitoisia ja hauskoja.

TF2 on parhaita nettiräiskintöjä koskaan. Vaikka ikä alkaa jo pikkuhiljaa näkyä, ei meno ole hyytynyt, ja uudet pelaajat löytävät tiensä jatkuvasti pelin luo. Suosittelen.

+ Pelattavuus
+ Paljon pelimuotoja
+ Aseet
+ Hahmoluokat
+ Sarjakuvamainen grafiikka
+ Taustatarina
- Mann vs. machine
- Pelaajat jotka eivät keskity pelaamiseen

No comments:

Post a Comment