28 July 2015

Saints Row IV



Julkaistu: 2013
Alustat: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, (Linux)
Kehittäjä: Volition
Julkaisija: Deep Silver
Pelimoottori: Havok

Saints Row IV on alunperin lisärinä startannut, sittemmin jatko-osaksi paisunut peli. Lisäriltä se valitettavasti tuntuukin.

Shaundi vs. Shaundi.


Päätin ruveta presidentiksi
Saints Row IV alkaa mielenkiintoisista lähtökohdista. The Bossista on tullut USA:n presidentti, ja Valkoisesta talosta on tullut Saintsien virallinen bilemesta. Kaikki menee kuitenkin pian päin per... peppua, kun alienit hyökkäävät maahan ja tuhoavat sen. The Boss ja kumppanit lähtevät tietysti kostoretkelle.

Saints Row IV käy läpi melkein kaikki pelisarjan aikaisempien osien hahmot ja osan tapahtumista. Mukana ovat niin vanha kuin uusi Shaundi, Johnny Gat sekä kaikki vanhat pomot. Näistä revitään sitten kekseliästä huumoria suuntaan jos toiseenkin.

Saintsien yksinkertainen tehtävä on pelastaa tuhoutunut maaapallo ja antaa samalla turpiin uudelle pääpahikselle, Zinyakille. Zinyak on ehkä pelisarjan paras hahmo, hienosti kirjoitettu alien tuntuu suuren kuningaskuntansa selvältä yksinhallitsijalta. Zinyak kommentoi Saintsien tekemisiä ja häiritsee näitä parhaansa mukaan.

Mulla ois jano, Paul.


Steelport Simulator 2013
Maailman tuhouduttua Saintsit joutuvat Steelportin simulaatioversioon, jonka sisällä he pyrkivät pääsemään lähemmäs Zinyakia. The Boss ajaa, lentää ja juoksee tiensä läpi synkän alienien hallitseman metropolin. IV tuo uutena lisänä nimittäin supervoimat, joiden avulla simulaattorissa tehdään jos jonkinlaista tuhoa. Varsinkin autot jäävät lähinnä statisteiksi, sillä The Boss juoksee nopeammin kuin yksinkään pelin auto. Myös talojen yli pystyy hyppimään, joten miksi tuhlata bensaa?

Virtuaalisessa Steelportissa uhkan muodostavat lähinnä Zin-joukot, joita on ripoteltu sinne tänne. Poliisit ovat vain nukkeja, joista ei ole oikeaa uhkaa. Taisteluista pääsee usein myös juoksemaan karkuun, joten vaikeuksia ei ainakaan pienempiä vihollisjoukkoja vastaan tule. Taisteleminen on samaa kuin edellisissä osissa, headshot tappaa kerrasta. Mukana on nyt myös alien-aseita, jotka ovat hieman tehokkaampia kuin normipyssyt, mutta eivät huomattavasti. Uusista aseista mielenkiintoisin on dubstep-gun, jolla laitetaan massat tanssimaan!

Saints Fighter IV


Laita Haddaway soimaan
Saints Row IV on hieman tyhjän oloinen. Vaikka Steelport on värjätty tummiin sävyihin ja uutta tekemistä on kaikkialla, tuntuu se silti lähinnä vain kulissilta jossa liikutaan kohti seuraavaa tehtävää. Ylipäätään Saints Row IV tuntuu kolmosen ylipitkältä lisäriltä, vaikka juonikin on yllättävän hyvä ja osittain jopa järkevä. Ajotuntumakin on yhä aivan kamala.

Saints Row IV:n parasta antia ovat monet viittaukset muihin peleihin, kirjallisuuteen ja elokuviin. Myöskin oikeasta elämästä tutut kappaleet, kuten klassinen What Is Love? tuovat peliin aivan oman fiiliksensä. Hahmojen keskinäistä naljailua on hauska seurata, ja varsinkin Piercen ja The Bossin duetot ovat hauskaa kuunneltavaa.

Saints Row IV tuntuu pahasti kierrätykseltä ja hätäisesti kasaan vedetyltä, mutta kyllä sitä silti ihan mielellään pelaa. Iso miinus siitä, että jokin pelin visuaalisessa ilmeessä saa pääni kipeäksi varsinkin pidemmissä pelisessioissa.

+ Hauska
+ Zinyak
- Sitä samaa kuin ennenkin
- Ajotuntuma
- Turhan oloinen maailma
- Tekoäly

No comments:

Post a Comment