28 July 2015

Saints Row: The Third



Julkaistu: 2011
Alustat: PC, PS3, Xbox 360
Kehittäjä: Volition
Julkaisija: THQ
Pelimoottori: Havok

Mitä tapahtuu, kun kehittäjät päättävät tehdä Saints Row 2:lle jatko-osan, jossa ei ole päätä eikä häntää? Tapahtuu The Third.

Päähenkilö voi puhua vaikkapa zombia.


Suurempi kuin Fox
Saintsit ovat nousseet julkisuuteen tuotteistamalla itsensä. Utopiaa ei kestä kuitenkaan kauaa, sillä mihin rikollinen pääsisi tavoistaan? Epäonnistuneen pankkiryöstön jälkeisten tapahtumien jälkeen Saintsit löytävät itsensä Steelportista, jossa on myöskin menossa jengisota. Pian Saintsit ovat tässä mukana.

Saints Row: The Third on aivan älyttömän hauska peli. Monet tehtävät ovat aivan käsittämättömiä, kadulla ihmiset tekevät mitä sattuu, ja pelihahmo voi puhua vaikka zombia. Sivuhahmot ovat hyvin kirjoitettuja, ja muiden jengien johtajilla tuntuu olevan kaikilla jotain Saints-jengiä vastaan.

''Olisiko sinulla hetki aikaa puhua vapahtajastamme The Bossista?''


Goodbye, Gat
Saints Row: The Thirdin taistelut ovat viihdyttäviä, vaikka tekoäly onkin hieman pihalla. Tätä paikkaa aseiden päivitysmahdollisuus sekä lukuisat hullunkuriset aseet ja ajoneuvot, joilla taisteluista saa täysin sekasortoisia. Muiden jengien omalaatuiset aseet ja taistelutavat ovat myöskin kasvattamassa immersiota.

Steelport valloitetaan alue kerrallaan, jolloin kadut täyttyvät Saintsien rivijengiläisitä, joita voi kutsua mukaan taisteluun. Enimmillään apulaisia voi olla kolme.

Saintsit myös tienaavat rahaa ostamalla kauppoja ja yrityksiä. Loppupelissä rahaa tulee joka aukosta sisään, ja tunnne rikkaan jengin johtajana olemisesta vahvistuu.

SE OLI VIUHAHDUS!


Negative, sir
The Third ei valitettavasti ole täydellinen peli. Ajotuntuma ja kontrollit ovat oikeastaan surkeita, eikä tekoäly ole mitenkään parhaasta päästä. Varsinkin loppupelissä ''The Bossista'' on muodostunut niin ylivoimainen hahmo kaikkine päivityksineen, ettei rivivihollisista ja poliiseista oikein ole enää mitään vastusta.

Saints Row: The Third on jokatapauksessa yksi hauskimpia pelejä, joita olen pelannut. Kannattaa tutustua, Saintsit ovat sympaattinen joukkio!

+ Hauska
+Maailma
+ Viholliset
+ Aseet
- Kontrollit

No comments:

Post a Comment