17 July 2015

Weird Worlds: Return to Infinite Space



Julkaistu: 2005
Alustat: PC, Mac, iOS, Android
Kehittäjä: Digital Eel
Julkaisija: -
Pelimoottori: Proprietary

Weird Worlds: Return to Infinite Space on roguelike-tyyppinen pieni peli, jossa yksikään pelikerta ei ole samanlainen.

Oudot maailmat
Weird Worldissa pelaajan tehtävänä on tutkia satunnaisgeneroitua maailmaa. Pelaaja voi joko keskittyä tieteisiin, sotimiseen tai vain yleiseen häröilyyn. Alustyypistä riippuen pelaajalle annetaan tietty aika määrä, jonka sisällä tämän tulisi suorittaa esim. tutkimuksensa ja palata lopuksi takaisin kotiplaneetalleen palkkion toivossa.

Weird Worlds ei ole mitenkään pitkä peli, mutta sen uudelleenpelaamisarvo on loistava. Jokainen peliketa tuntuu erilaiselta, ja ikinä ei tiedä mihin matka päättyy; mustaan aukkoon vai vihollisten luoteihin. Tutkittavista planeetoista ja alienroduista saadaan kiitettävästi tietoa, ja pelaaja voi jopa löytää erään kuuluisan sateellitin.


Weird Worldsin taistelumekaniikka on pelin heikoin osa. Reaaliaikaiset taistelut ovat hitaita ja tylsiä, ja koostuvat lähinnä vihollisen automaattisesta tulittamisesta. Itse pyrin aina välttämään taisteluja, ja kävipä kerran niin että viholliset lähtivät pois kun lahjoitin näille kalan.

Weird Worlds: Return to Infinite Space on mukavaa ajanvietettä, jota voi pelata yhden pelin silloin tällöin. Pidemmissä sessioissa jatkuvasta aloitettavat uudet pelit kuitenkin alkavat olla tylsiä ja pelimekaniikan takia itseään toistavia.

+ Hauskaa ajamvietettä
+ Satunnaisgeneroitu maailma
- Taistelut
- Toisto

No comments:

Post a Comment