15 June 2015

Borderlands 2



Julkaistu: 2012
Alustat: PC, Mac, PS3, Xbox 360
Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisija: 2K Games
Pelimoottori: muokattu Unreal Engine 3

Borderlands 2 on kuin alkuperäinen Borderlands, mutta isompana. Kaikkea on enemmän. Ja näin.

Tervetuloa Pandoralle... taas.
Borderlands 2 sijoittuu yhä Pandoran planeetalle, mutta tällä kertaa mukana on neljä uutta vault hunteria. Toki ykkösosan sankarit ovat yhä mukana, mutta tällä kertaa NPC-hahmoina. Kaikki ykkös-Borderlandsin suosikkihahmot ovat myös kakkosessa, mutta näiden lisäksi on lukuisia uusia hahmoja, niin hyviä kuin pahoja.

Tarinaa sen enempää spoilaamatta on sanottava, että se on yksi parhaista räiskintäpeleissä ikinä. Toki Borderlandsin tarina on välillä aivan päätön ja yllättäviä juonenkäänteitä on enemmän kuin laki sallii, mutta tällä kertaa mukana on myös sopivasti draamaa mikä syventää mainiosti hahmoja ja tarinaa.

Maisemat ovat komeita.


Lisää kaikkea, kiitos!
Borderlands 2 tuo lisää kaikkea. Aseita on entistä enemmän, vihollisia on enemmän, taistelua on enemmän. Tämä on myös mielestäni pelin heikkous, sillä vaikka uudet asiat ovat kieltämättä hyviä lisäyksiä ja sopivat peliin, on Borderlands 2 mielestäni kuitenkin liian täynnä. Toki tämä ei kaikkia haittaa, mutta itselleni tuli jo ensimmäisten tuntien aikana ähky olo.

Kakkonen on myöskin selvästi optimoitu toimimaan parhaiten co-oppina. Yksin pelatessa jotkut tehtävät ovat tuskaa, ja monia pomoja joutuu hinkkaamaan todella kauan. Itselläni tähän auttoi usein muutaman viikon tauko pelistä, jolloin aivot nollautuivat ja pelaaminen oli taas nautittavaa.

Monet pomot saa onneksi kaadettu ykkösen tyyliin etsimällä bugeja ja pieniä koloja joihin nämä eivät pääse iskemään. Jonkun mielestä tämä voi olla huijausta, mutta omasta mielestäni se on osa Borderlandsin taikaa.

Damn, ammukset lopussa. Tässä käy huonosti.


Borderlands 2 on hyvä peli vaikka usein joutuu mm. taistelemaan liian pitkiä pätkiä ilman tallennuspisteitä. Borderlands 2 olisi kaivannut ehkä vähän vähemmän sisältöä, mutta voisi ne kolmisenkymmentä tuntia käyttää huonompienkin pelien parissa.

Sille ajotuntumalla olisi toki voinut tehdä jotakin.

+ graafinen tyyli
+ värikäs
+ claptrap
+ vaihtelevat aseet
+ vaihtelevat viholliset
- yksin välillä liian vaikea
- liikaa taistelua
- taisteluja joutuu toistamaan liikaa
- AI:n taso heittelee liikaa

No comments:

Post a Comment