15 June 2015

Alan Wake's American Nightmare



Julkaistu: 2012
Alustat: PC, Xbox 360
Kehittäjä: Remedy Entertainment
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Pelimoottori: custom built

Alan Wake's American Nightmare on itsenäinen lisäosa Remedyn Alan Wake -kauhuseikkailuun. American Nightmare sisältää lyhyen kampanjan sekä ihan viihdyttävän arcade-pelitilan.

Tilasiko joku lisää taistelua?
Alkuperäistä Alan Wakea vaivasi omasta mielestäni liika ja jatkuva taistelu, joka lähinnä vei peli-innon. American Nightmaressa taistelua on, yllätys yllätys, entistä enemmän, mutta jotain on tapahtunut: se on kivaa! American Nightmaressa on selvästi pureudutte originaalin pelin ongelmiin, ja taistelua on kehitetty arcademaisempaan ja nautittavempaan suuntaan. Haastavaa se toki vieläkin on, mutta hyvällä tavalla. Myös lukuisat uudet vihollistyypit sekä aseet pitävät pelin mielenkiintoisena.

Isot miehet ja isot työkalut, vink vink.


Timeloop
American Nightmare sijoittuu Alan Waken jälkeiseen aikaan. Alan on yhä jumissa ''pimeässä paikassa'', mutta tällä kertaa hänellä on vastassaan Mr. Scratch, Alanin paha kaksoisolento, joka haluaa ottaa tämän paikan oikeassa maailmassa. Mr. Scratch nousee heittämällä koko sarjan parhaaksi hahmoksi, tämä on sen verran hyvin kirjoitettu ja näytelty, ja kukapa ei tykkäisi hullusta? Ai.

American Nightmaren aluksi ihan viihdyttävä tarina ja pelattavuus saa pahan kolauksen kun tulee ilmi että Alan joutuu timelooppiin. Paperilla kiinnostava idea, mutta käytännössä tämä tarkoittaa sitä että samat kentät ja tapahtumat toistetaan liian monta kertaa. Tähänkin olisi varmasti keksinyt paremman ratkaisun, sillä pelin kaikki kolme kenttää ovat toki komeita, mutta melko tylsiä.

Silmät kiinni ja toivotaan että osuu!


Nyt ei arkailla
American Nightmare sisältää myös arcade-pelimuodon, joka on ihan kivaa vaihtelua. Arcadessa taistellaan jatkuvasti vahvistuvia vihollisaaltoja vastaan aikarajan puitteissa, ja Alan Waken omalaatuinen taistelusysteemi tuo tähän oman haasteensa. Huomasin nauttivani arcadesta enemmän kuin itse peruspelistä, ja en pistäisi yhtään pahakseni mikäli Remedy joskus vääntäisi tästä itsenäisen pelin. Potentiaalia olisi.

Alan Wake's American Nightmare on nautittava lisäri, joka kuitenkin mokaa kierrättämällä samoja kenttiä ja tilanteita ihan liian monta kertaa.

+ vaihtelevat viholliset
+ arcademaisempi taistelu
+ uudet aseet hauskoja
+ Mr. Scratch
- liikaa toistoa
- varsinkin lopussa ihan liikaa taisteluu
- tylsät kentät

No comments:

Post a Comment