15 June 2015

Borderlands



Julkaistu: 2009
Alustat: PC, Xbox 360, PS3
Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisija: 2K Games
Pelimoottori: Unreal Engine 3

Borderlands on joukosta erottuvalla grafiikalla, lukemattomilla aseilla ja hauskoilla hahmoilla varustettu räiskintä, jota voi pelata niin yksin kuin kaverinkin kanssa.

Tervetuloa Pandoralle
Borderlands sijoittuu Pandora-nimiselle planeetalle, jossa pelaaja voi valita neljästä täysin erilaisesta hahmotyypistä mieluisensa. Nämä valut hunterit metsästävät legendaarista vaultia, mutta matkalla on tietysti mutkia. Pelaaja taistelee joko yksin tai muiden pelaajien kanssa tiensä kohtia vaultia läpi lukuisten näyttävien maisemien ja yllättävien juonenkäänteiden. Ja tosiaan taistelee; Borderlandsissä ei puzzleilla tai muutenkaan hidastella, vaan vihollisia tulee joka tuutista.

Borderlands tarjoaa lukemattomia aseita, mikä on yksi pelin vahvuuksista. Jokainen löytää varmasti suosikkinsa, eikä peli edes pakota jämähtämään tiettyyn asetyyppiin; vaikka kehittäisit hahmostasi tarkka-ampujan, voit ihan hyvin räiskiä haulikolla.

Yksin tai yhdessä
Borderlands on rakennettu co-opiksi, mutta sen voi läpäistä myös yksinkin. Yksinäisen vault hunterin matka ei ole helppo, mutta taktikoinnilla ja varovaisuudella jumiin ei useinkaan jää. Pomotaisteöut saattavat tuottaa päänvaivaa, mutta usein näissäkin löytyy jokin jekku jota voi hyödyntää.

Borderlandsin ajoneuvot helpottavat pitkien matkojen taivaltamista, mutta niiden ajotuntuma on kauhea. Hiirellä ohjaus ei vaan ole paras ratkaisu ajamiseen. Toisaalta pieni sekavuus sopii pelin sekopäiseen maailmaan.

Lisää räiskintää
Borderlandsiin on julkaistu neljä ihan kelpo lisäriä. Claptrap's new robot Revolution on vinksahtanut kertomus siitä kuinka robotit päättivät aloittaa vallankumouksen, The Secret Armory of General Knoxx tuo lisää pomotaisteluita ja mittavan asekätkön löydettäväksi, ja oma suosikkini The Zombie Island of Dr. Ned lisää peliin... Noh, zombit tietysti. Lisäreistä eniten co-opiin suunnattu Mad Moxxi's Underdome Riot on yksinpelaajalle ehkä vähän turhauttava, mutta nautittava sekin.

Borderlands on todella hyvä räiskintä, jonka parissa tulee vietetty tuntikausia pelkästään sen parhaan aseen löytämiseksi. Suosittelen.

+ vinksahtanut maailma
+ graafinen tyyli
+ viholliset
+ aseet
+ hauska tarina
- ajotuntuma
- välillä turhauttava yksinpelaajalle

No comments:

Post a Comment