15 June 2015

Insecticide Part 1



Julkaistu: 2008
Alustat: PC, Nintendo DS
Kehittäjä: Crackpot Entertainment
Julkaisija: SouthPeak Games
Pelimoottori: ?

Insecticide on vähän erilainen seikkailupeli. Se yhdistää puzzleratkontaan räiskintää ja toimintaa, ja päähenkilöt ovat... ötököitä.

Ötökkämurha
Insecticide Part 1:ssä seurataan nuorta etsivä Chrys Liztiä ja tämän paria Roachya, jotka saavat ratkaistavakseen murhan sodaimperiumin mainoksen kuvauksissa. Pian selviää että tasutalla jylläävät paljon isommat piirit, ja pian Lizt saa huomata saaneensa vastaansa häikäilemättömiä rikollisia jotka haluavat pyyhkiä etsivän pois maailmankartalta ettei tämä sotkisi heidän suunnitelmiaan.

Insecticide on piristävä tapaus. Hieman dystopiseen scifikaupunkiin sijoittuva tarina on välillä todella yllättävä, ja hahmot ovat hauskoja. Pelaaminenkaan ei ole pelkkää puzzleratkontaa, vaan välillä päästään hiiviskelemään ja räiskimään.

Taisteluissa peli ampuu itseään jalkaan. PC-versio on melko kökkö, ja Lizt päähahmona liikkuu melko kulmikkaasti. Onneksi suurin osa vihollisista kaatuu melko helposti, mutta välillä suurien vihollisjoukkojen keskellä taistelut joutuu uusimaan harmittavan monta kertaa. Välillä selän taakse spawnaavat viholliset saavat hermot kireälle.

Insecticide ei ole täydellinen, mutta se on nautittava pikku pläjäys. Harmillisesti kakkososa ei tainnut ikinä valmistua, joten tarina jää vähän kesken. Peli maksaa tällä hetkellä kesäalessa 74 senttiä, joten ei muuta kuin mars ostoksille!

+ hauska
+ maisemat
- heikko taistelu
- kökkö ohjaus
- supertyhmä tekoäly

No comments:

Post a Comment