16 June 2015

Mini Ninjas



Julkaistu: 2009
Alustat: PC, Mac, Nintendo DS, PS3, Wii, Xbox 360
Kehittäjä: IO Interactive
Julkaisija: Eidos Interactive
Pelimoottori: ?

Muistan kun pelasin aikoinaan Mini Ninjasin demoa Steamissa. Peli aiheutti jatkuvasti ''awws''-elämyksiä, ja jäin vain odottamaan että saisin koko version. Siihen kului lopulta muutama vuosi, mutta odotus oli sen arvoista.

Lapsityövoimaa
Mini Ninjas kertoo Hiron tarinaa tämän tasitellessa pahoja samuraita vastaan vapauttaakseen maailmansa. Hiron matkaan lyöttäytyy myös kolme muuta sankaria, joiden erilaisia kykyjä käytetään vaihtelevasti puzzleissa ja taisteluissa.

Mini Ninjasin taistelu on melko yksinkertaista, lähinnä saman napin hakkaamista kunnes vihollinen kuolee... anteeksi, muuttuu söpöksi eläimeksi. Se, millaiseksi eläimeksi vihollinen muuttuu, määrittyy tämän koon mukaan; pienemmistä tulee esimerkiksi kettuja, suuremmista pahiksista vaikkapa karhuja.

Mini Nijas sisältää myös hiiviskelyä. Hiro voi joko piileskellä korkean nurmikon peitossa tai naamioitua eläimeksi. Usein hiiviskely on paras vaihtoehto, sillä varsinkin lopussa vihollisjoukot käyvät melko suuriksi ja haastaviksi. Pelin tallennuspisteetkin on sijoitettu sen verran tyhmästi, että joskus niistä voi vaan juosta ohi tallentamatta.

Lentävä samurai.


Oikea vihollinen
Mini Ninjas on söpö peli, mutta yksinkertainen grafiikka on pidemmän päälle vähän tylsää. Vihollsitenkaan designissä ei ole kauheasti vaihtelua, ja samoihin persoonattomiin vastustajiin kyllästyy melko nopeasti. Hiron matkaa vaivaavat myös lukuistat bugit sekä täysin holtiton kamera. Putosin usein kallioilta alas kun kamera halusi välttämättä katsoa väärään suuntaan.

Mini Ninjas on todella konsolimainen peli, tyhjät kentät, kerättävät esineet ja yksinkertaistettu taistelu muistuttavat kaikki konsolien rajallisuudesta. Peli tuntuu myös kovin hätäisesti viimeistellyltä, sillä monet bugit olisi saanut pienellä vaivalla korjattu.

Pandaa ei kinosta.


Puutteineenkin Mini Ninjas on nautittava seikkailu, joka saa väkisinkin hymyn hiipimään kasvoille.

+ söpö
+ hauska
- kamera
- bugit
- persoonattomat vastustajat

No comments:

Post a Comment