04 November 2015

Early Access: Robocraft



Julkaistu: Early Access
Alustat: PC
Kehittäjä: Freejam
Julkaisija: Freejam
Pelimoottori: Unity 4

Robocraft on rakentelua ja onlinesotimista yhdistelevä ilmaispeli, josta voi nauttia ilmaiseksi, mutta pärjätäkseen on kaivettava kuvetta.

Tämä robotti ei osannut kääntyä...


Legoja
Robocraftissa pelaaja rakentaa oman... robottinsa. Robotit kootaan kuutioista ja erilaisista muista palikoista, ja testaaminen on tärkeää. Kaikki rakennelmat eivät todellakaan toimi, ja löytääkseen sen parhaan on käytettävä aikaa ja omia aivojaan. Tai sitten vuokraa pelin sisäiseltä kauppapaikalta jonkun muun tekemän robotin.

Robocraftin rakentelu olisi muuten nautittavaa, mutta ilmaiseksi ei saa kuin kourallisen palikoita, ja nämäkin ovat sieltä tylsimmästä päästä. Taisteluissa erottaa heti rahaa käyttävät pelaajat.

...vein sen silti taistohon.


Kaaduin
Robocraftissa on offline-moodi, joka on tarkoitettu oman robotin testailuun ja kehittämiseen. Tekoöly ei ole mistään fiksuimmasta päästä, kerran nähtyään pelaajan tekoäly painaa täysillä päälle kuolemaan asti. Ja tosiaan, Robocraftissa olet mukana taistelussa vaikka koko aluksesi olisi tuhottu, kunhan kuskin penkkiä ei ole vielä vaurioitettu. Loogista? Ei niin.

Muita pelaajia vastaan pelaaminen ei ole mitenkään nautinnollista. Pelin tarkoitus on vallata ja suojella komentopisteitä, mutta monien pelaajien pääprioriteetti tuntuu olevan mahdollisimman monen tapon kerääminen. Pelaajakunta ei ole myöskään avuliasta, varsinkin aloittelevan pelaajan luomukset saattavat helposti kierähtää ympäri ja jäädä katolleen, eikä kukaan auta tätä takaisin taisteluun.

Pelin grafiikat ovat ihan ok -tasoa, melko yksinkertaistettua ja kulmikasta. Kentät ovat tylsiä ja sokkeloisia, eikä niistä jää oikein mitään muistikuvaa.

Komentopisteelle, mars!


Robocraft on potentiaalinen peli, josta haluaisin pitää mutta varsinkin pelaajakunta saa itseni pysymään poissa. Peli on kuitenkin vasta Early Access -vaiheessa, joten paljon ehtii vielä tapahtua.

+ Rakentelu
- Grafiikat
- Mikromaksut

No comments:

Post a Comment